tisdag 31 januari 2012

Vinnaren är .......

...nu är det klart hör ni, vinnaren av den fina skylten från Ramsign är dragen! Jag fick se att jag skrivit att sista dagen var den 30/1 så det var bara att räkna lotter ;)) Ni var många som ville vara med och det är ju jättekul! Jag räknade alla lotter och Rasmus drog den rätt lott via en slumpgenerator på internet..




Tadam....Vinnaren är Fredrik Blad!!

Fredrik ska ju själv få välja sin vinst så för det behöver jag din mailadress Fredrik! Sen kontaktar Ramsign dig och du beställer din skylt....Grattis!!

Jag hade gärna vunnit den fina skylten själv ;) tack alla ni som var med och Ramsign som stod för vinsten!

Kram på er

Susanne

Ps....Ser att Anders kommenterat inlägget...måste bara berätta att det var endast två killar som tävlat bland ett femtiotal kvinnor....Fredrik vann men Anders blev dragen som tvåa, sonen trodde jag hade fler vinster...vad är oddsen på det ;)))

Vårblommor i grönt!

Är hemma lite tidigare idag än igår och är såååå trött, satt uppe alldeles för länge igår med en sak jag håller på med ;)) Idag är det sista dagen att vara med i tävlingen från Ramsign, spännande ;) Ni som inte tävlat än, skynda skynda!!
 Rasmus fick en jättesöt blomma av sina farföräldrar när de var här i helgen ...





Jag tog hand om den åt honom...passade på ljusbrickan i tvrummet!

Glöm nu inte tävla om ni vill

Kram susanne
 

måndag 30 januari 2012

Härlig hemkomst!

Det blev en lång dag på jobbet idag som avslutades med kvällsmöte....När jag halkade in genom dörren kom hela killgänget rusande och välkomnade mig ;)) Orsaken till det hittade jag i köket!




På köksön stod det en liten hög med grejer åt mig....servetter värmeljus, ett doftljus och en bukett röda rosor ;))) Visst blir man glad!! Killarna var en sväng till Kalmar idag och hoppade in på Ikea för att köpa lite som de hört att jag behövde....rosorna var Johans ide  ;)) Härligt på en måndagskväll!

Nu njuter jag av familjen annorlunda ;)
Jag gjorde ett fel, tävlingen slutar inte idag utan i morgon så tävla på ni!!!!

Kram på er
susanne

söndag 29 januari 2012

Liten vårhörna i köket






Idag har jag jobbat administrativt hela dagen men det känns helt okej då huset var piffat iför gästerna ;))) annars brukar jag ju ha lite panik över allt jag inte hunnit. Fotade denna hörnan i köket idag....tycker nästan det är lite fransk sommar över den blåa färgen ;))


 Helgen går himla fort när man har trevligt ;)) Dags att jobba imon igen men det är ju trevligt det med så veckan kommer nog gå fort den me ;)

Hoppas ni har haft en mysig helg

vi hörs kram susanne


Ps....glöm inte tävlingen....sista dagen i morgon sen dras den lyckliga vinnaren!!!


Mor och son i köket!

Rasmus och jag jobbade tillsammans igår med att fixa en tre rätters middag :)Förrätten föll på mig, efterrätten på Rasmus och huvudrätten gjorde vi tillsammans. 
 
Smördegshjärtan till förrätten



Denna förrätt hittade jag på Kryddburken....det blir absolut inte sista gången vi gör den för mums så god den var. En röra på gravad lax i hembakade smördegshjärtan....Kryddburken hade bakat stjärnor men jag hittade ingen större stjärnform ;) Receptet hittar ni här!


Huvudrätten var helstekta kycklingar med en fyllning av citron, timjan,persilja och champinjoner! 

 
Glaserade rotsaker, kokt potatis och en underbar sås därtill....alla åt så de nästan sprack ;))


 Till efterrätt hade Rasmus bakat en rik chokladtårta med olika chokladfyllningar mellan och på tårtan....sen garnerade han den med största precision.



Det bästa av allt är att det finns rester kvar tills idag ;)) Det passar ju bra för jag har några timmars jobb att utföra...va gör ni idag?

Va ni än gör hoppas jag att dagen blir bra

kram susanne


lördag 28 januari 2012

Födelsedagsfika!

För runt som ett jehu idag på förmiddagen för att hinna med allt till vi fick besök vid elvakaffet ;))) Hann tom att baka lite gott till kaffet!





Pether matcher soffkuddarna


Nu har vi ätit mest hela dagen och spelat lite spel....nu är det dags för lite tårta som Rasmus bakat sen får det vara bra för idag ;))

Hoppas ni har haft det bra idag
kram susanne


fredag 27 januari 2012

Vårblommor!

Hej på er! Hoppas ni alla mår bra....Brukar tycka det är sååå skönt när vi kommer till denna dag men idag har jag inte den känslan alls. Har rusat runt som en galning nu i kväll och påbörjat en turbostädning, vi ska nämligen få gäster hela helgen och jag känner inte riktigt för det tyvärr. Min förkylning är stabil dålig och jag hade mycket hellre njutit av helgen i lugn och ro ;))
 Mycket som följer med när det vankas gäster eller va säger ni....städ, bak, handla, matlagning, piffning av hemmet...Var och handlade för en halv förmögenhet innan men lyckades faktisk fynda på blomsidan ;))




Pärlhyacinter för en tia stycket och 5 hyacinter med många lökar i varje för endast en tia...ja 5 för tio kronor billigt va!!! Hyacint är ju inte bara en julblomman utan en vårblomma eller?




Veckans tulpanbukett blev blandat i färgen, tycker jag är rätt fint ;)
Fler än jag som har en del "lik" som jag måste åtgärda inför besök? ;))

Jag får nog sätta klockan i morgon om jag ska hinna allt o det är ju inte kul på en lördag men men!

Ha en trevlig kväll

Kram susanne


torsdag 26 januari 2012

Vår mästerkock fyller 19 ;)

Tänk att tiden går så fort, idag fyller vår yngsta nitton år! Det är inte klokt men sant ;)) Rasmus gillar ju att laga mat och har sen jul då han fick en fransk kokbok sagt att han ville göra Beuf borgingion till sin födelsedag. Inga problem för mig så han har planerat och skrivit listor de senaste dagarna och idag har han stått i köket hela eftermiddagen och kokat efter alla konstens regler.




När jag kom hem ikväll möttes jag av den underbaraste doften från köket....fyra timmar fick grytan stå i ugnen och smaken var helt otrolig, den godaste grytan jag ätit ;)) Jag har aldrig gjort en köttgryta i ugnen men det ska jag absolut testa. Jag brukar inte ta mig den tiden att laga mat över så lång tid utan det ska gå lite fortare ;) Där är skillnaden på Rasmus o jag, han är så noga med varje lilla detalj medan jag slänger ihop det ;)

Ytterligare kokböcker fick han i presenter så det blir nog snart fler middagar!

Snart helg

kram på er
susanne

Pippi på fåglar!



Pether fick en "underlig" julklapp av Sofie...det tog ett tag innan vi kom på vad det var! När vi väl kom på det tyckte både vi och några till här i huset att det var en jättekul mojäng ;))







 En litet foderhus att sätta på utsidan av fönstret...fiffigt va ;))Jag hade aldrig sett något liknande innan....inte våra katter heller för den delen ;)))) Smack säger det flera gånger per dag när nån av dem slår mot rutan och tror att de kan ta en fågel till lunch ;) Fåglarna bryr sig inte ett dugg utan de VET att det finns glas mellan ;)) 

Lite spännande att studera fåglarna på så nära håll!

Kram på er 
Susanne


onsdag 25 januari 2012

Litet onsdagstips!

Nu är det kallt och snö ute här på Öland så fåglarna har svårt att hitta mat! Här kommer ett litet trevligt tips....






Smält ett paket kokosfett och blanda i fågelfrön tills det blir en lagom gröt...häll upp i olika formar eller små kaffekoppar, ställ ut för att stelna. Kaffekopparna kan du hänga i örat rakt i trädet medan formen måste du vända ut och hänga i ett snöre ;))

Tack för de fina kommentarer både här och på facebook om mitt fina skåp ....kan ni tänka er att även lille gubben tyckte det blev fint ;))

Nu blir det Sveriges mästerkock på teven, kul tycker jag!


Kram på er
Susanne


 

tisdag 24 januari 2012

Gårdagens fynd!

Jag har några fina favoritaffärer där jag handlar mycket av det jag har i mitt hem men sen finns det en favoritaffär till ;) Ingen lyxig fin affär på dyra gatan utan en vanlig mataffär, nämligen Netto! På Netto har jag hittat många så fynd och gårdagen var inget undantag....en jättefin svart hylla för endast 199 kr ;)

Då jag hängde hyllan i hallen och den är så mörk och samtidigt kväll fick jag fota med blixt....hyllan är inte heller färdigpiffat men den får se ut så här medan jag funderar lite och byter ut ni vet!!!







Hyllan fanns även i vit för er vitfantaster ;) Perfekt med Netto  för de har fina saker ibland, det enda är att man ska vara snabb för det tar slut fort! Om jag vill lite uppretat brukar jag gå in på netto.dk de har hur mycket fint som helst i de danska nettobutikerna, fusk ;( 

ha en bra kväll 
kram susanne

ps....ni glömmer väl inte att tävla om en skylt från Ramsigns, endast få dagar kvar tills jag drar den lyckliga vinnaren ;)