fredag 28 februari 2014

Frukost i Haga



I dag hade tjejerna och jag bestämt oss för att äta frukost ute ;)) Är ju väldigt poppis och här finns massor av ställen att välja på....vårt val föll på Le Petit Cafe i Haga och det ångrade vi inte ;) Vilken underbar miljö, precis i mon smak...Shabby Chic så det förslog, tyvärr hade jag inte med mig kameran så Sara tog ett par mobilbilder...Udda slitna bord, kökssoffor och stolar....Gamla dörrar hade de använd som bord vid fönstren och sen massor Shabby detaljer ;))


Frukosten som vi var där för var jättegod, frallor som hembakat och stora blåbärsmuffins...och massa annat gott allt för 69 ;)
 

Två glada gravid systrar <3

 Jag rekommenderar verkligen detta stället ;) De hade en massa annat gott fikabröd och goa mackor om man inte är där vid frukosttid ;)

Ja så då förstår ni att något barnbarn har vi inte fått än...men men det kommer när det kommer!! ;)

Kram Susanne

 
 


onsdag 26 februari 2014

Göteborgspuls med fisksoppa




Johan och jag tog en sväng till stan i eftermiddag för att hitta en hyfsat bokrea och titta runt lite ;)Vi hamnade i saluhallarna och köpte lite delikatesser....denna baguette bla, gillar detaljerna och att smaken var helt underbar gör det ju inte sämre ;)
 

Johan hade utlovat fisksoppa till middag, det är syrrans recept som han gör...

 

Röd fisksoppa

2 laxfilear
2 torskfilear
Räkor
1 purjolök
2 fiskbuljongtärningar
1 burk krossad tomater
1 citron
dill
3 dl matlagningsgrädde
½ tomatburk vatten
salt, peppar, paprika

Bryn purjolöken i en gryta, häll på krossade tomater o vatten, fiskbuljong, dild o kryddorna. Låt koka på medelhög värme en kvart. Häll på grädde och koka i 10 minuter vid lägre värme. Om det blir för tjockt häll på lite mer vatten.skär fisken i bitar och lägg ner den, koka 5-7 minuter. Pressa i en halv citron och tillsätt räkorna innan servering!




En klick aioli o det goda brödet till....heeeelt underbart gött!!!

 Nu blir det tv en stund 

Kram på¨er
 
Susanne






tisdag 25 februari 2014

Nya köksgardiner



Hittade detta tyg på Stoff o Stil igår....tänker att det ska bli fuskrullgardiner till köket hemma på Öland ;))

Börjar längta hem och piffa med allt nytt jag köpt här i Göteborg

Kram på er
Susanne


måndag 24 februari 2014

Bullar på hög nivå.....


Hörde killarna mumla något om kanelbullar igår så medan de var och städade gamla lägenheten bakade jag lite åt dem ;))



Är mäkta förtjust över utsikten här från fjärde våningen....är ju gammal storstadstös och trivs faktisk väldigt bra i stan ;))
 



Det blev Danska kanelsnegle då de inte hade bullformar o pärlsocker hemma men det e ju gott det me ;))

 Än har inget hänt på barnfronten tyvärr...dottern har småvärkar varje dag och håller på o donar som sjutton men icke!! ;(

 Så jag stannar nog nån dag till
kram susanne

 

söndag 23 februari 2014

Megaloppis



I helgen har det varit Megaloppis på Svenska mässan här i Göteborg....Igår var Sofie och jag där hoppades på fynd ;) Jag har aldrig varit på en sån står loppis, huuur mycket folk som helst!! Fanns en hel del som jag gärna köpt om jag haft en bil utanför men så var inte fallet så det blev endast ett par fynd men de var riktigt bra ;))


En sak tittar jag alltid efter och det är en gammal våg, har letat i flera år...denna hittade jag igår och till ett bra pris och ändå vågade jag pruta lite så jag fick den för 150 ;)
 

Brun är den och med en liten ros ;)
 
 
Just nu står den i killarnas kök men den ska snart med hem till Öland ;)


Trevlig kväll till er
Susanne

 

lördag 22 februari 2014

Firat vår 28 åring



Igår fyllde ju Sofie år och syskonen hade bestämt att de skulle baka var sin tårta....Sara som gillar att dekorera bakade istället små bakelser....



Som små konstverk ;)
 



Johan hade bakat för första gången...en helt underbar god chokladtårta ;)
 


Sofie vaknade tidig idag med värkar men sen stannade de av och hon somnade...nu ska hon o jag utmana ödet och gå på storloppis på svenska mässan ;))


Ha en mysig lördag
kram susanne

 

fredag 21 februari 2014

Hipp hipp......



Hurra för vårt äldsta barn Sofie som fyller 28 år idag <3 tänk att det är så länge sen vi var på Värnamo bb, inte klokt :) Jag hade ju hoppats att hon själv skulle få åka till bb i natt men icke, lillen vill ha en egen födelsedag och göra det svårare för pappa att hålla reda på dagarna ;))

Grattis till dig gumman
Vi ses sen ;)

Kram kram



torsdag 20 februari 2014

Äventyret klart....


Sara och Jonatan väntar ju även de barn om några månader så jag blir mormor två gånger detta år ;)) De hade ett kontor som Sara nu håller på att göra om till barnrum. Är ju i god tid men ska man hinna en del så går tiden fort och snart är vi där ;) Sara har ju ända sen hon var liten gillat att måla och även gillat luftballonger så valet var givet att måla en vägg istället för att tapetsera. Tror det är hennes fjärde väggmålning så här långt ;)Nu blir det massor med bilder så ni för följa med på äventyret....

Elefanternas resa till cirkus men ett snällt cirkus hälsar Sara och sen ska de flyga vidare till djungeln ;))



















På denna flagga ska barnets namn skrivas sen ;)
 



Gardinen med luftballonger sydde jag medan Sara målade
 



Visst blev det fint? ;) Sara tyckte det var lite tråkigt att väggen var klar, ville måla mer ;))

 Jag kan intyga att allt är målad på fri hand och jag har lärt mig massor om skuggningar, färg och detaljer under tiden ;)

kram på er
Susanne